Geolocation doesn't work

Ask questions, request features, or just complement us about our software and services.
DJNameless
Posts: 19
Joined: Mon Feb 23, 2015 1:43 pm

Geolocation doesn't work

Post by DJNameless » Tue Mar 24, 2015 11:28 am

Hi,

since I have installed the Radio Toolbox, the Geolocation feature doesn't work. Although the listener account is activated, when I click on the map, no listeners on the map are shown.

Can anybody help me?

User avatar
Jay
Will work for food (Administrator)
Posts: 2867
Joined: Mon Jan 14, 2002 12:48 am
Location: Next Door
Contact:

Re: Geolocation doesn't work

Post by Jay » Tue Mar 24, 2015 1:56 pm

You will need to provide credentials for your streaming servers on the "Listeners" tab before Geolocation will function.
- Jay

DJNameless
Posts: 19
Joined: Mon Feb 23, 2015 1:43 pm

Re: Geolocation doesn't work

Post by DJNameless » Wed Mar 25, 2015 10:11 am

I have done this - the map stays completely empty.

DJNameless
Posts: 19
Joined: Mon Feb 23, 2015 1:43 pm

Re: Geolocation doesn't work

Post by DJNameless » Sat Apr 04, 2015 1:17 pm

Is nobody here who can help me ???

User avatar
Jay
Will work for food (Administrator)
Posts: 2867
Joined: Mon Jan 14, 2002 12:48 am
Location: Next Door
Contact:

Re: Geolocation doesn't work

Post by Jay » Sun Apr 05, 2015 7:10 am

I just looked up your account and it says it is not in Administration mode. This means that your credentials have failed. Try restarting Radio Toolbox and going to the "Listeners" Detail tab and re-entering your username and password for your server.
- Jay

DJNameless
Posts: 19
Joined: Mon Feb 23, 2015 1:43 pm

Re: Geolocation doesn't work

Post by DJNameless » Sun Apr 05, 2015 9:14 am

I have done this, my password is accepted by the Radio Toolbox program, but then I get a completely empty listeners window. I have made a screenshot so that you can see it.
Attachments
Radio.JPG

User avatar
Jay
Will work for food (Administrator)
Posts: 2867
Joined: Mon Jan 14, 2002 12:48 am
Location: Next Door
Contact:

Re: Geolocation doesn't work

Post by Jay » Sun Apr 05, 2015 3:09 pm

Ah, I see, you are using a modified SHOUTcast binary. Radio Toolbox does not support unofficial or modified builds.
- Jay

riptag100
Posts: 3
Joined: Wed Mar 11, 2009 5:57 pm

Re: Geolocation doesn't work

Post by riptag100 » Wed Apr 08, 2015 2:57 pm

Jay I have similar problem
Attachments
radiotoolbox.png

User avatar
Jay
Will work for food (Administrator)
Posts: 2867
Joined: Mon Jan 14, 2002 12:48 am
Location: Next Door
Contact:

Re: Geolocation doesn't work

Post by Jay » Sat Apr 11, 2015 8:43 pm

Are the IP addresses not in the "Address" column?
- Jay

djfa94
Posts: 6
Joined: Mon Sep 04, 2017 12:30 pm

Re: Geolocation doesn't work

Post by djfa94 » Sun Sep 24, 2017 2:43 pm

I have the same problem.

User avatar
Jay
Will work for food (Administrator)
Posts: 2867
Joined: Mon Jan 14, 2002 12:48 am
Location: Next Door
Contact:

Re: Geolocation doesn't work

Post by Jay » Sun Sep 24, 2017 7:12 pm

Please PM me samples of your XML outputs from your server.
- Jay

djfa94
Posts: 6
Joined: Mon Sep 04, 2017 12:30 pm

Re: Geolocation doesn't work

Post by djfa94 » Sat Sep 30, 2017 10:50 pm

Picture0001.jpg

I don't know, where is XML ?

User avatar
Jay
Will work for food (Administrator)
Posts: 2867
Joined: Mon Jan 14, 2002 12:48 am
Location: Next Door
Contact:

Re: Geolocation doesn't work

Post by Jay » Sun Oct 01, 2017 12:29 am

Which server and what version are you using?

Also, are you using a third party to host this server or are you hosting it yourself?
- Jay

djfa94
Posts: 6
Joined: Mon Sep 04, 2017 12:30 pm

Re: Geolocation doesn't work

Post by djfa94 » Sun Oct 01, 2017 10:13 am

I use a server on england with centova.

User avatar
Jay
Will work for food (Administrator)
Posts: 2867
Joined: Mon Jan 14, 2002 12:48 am
Location: Next Door
Contact:

Re: Geolocation doesn't work

Post by Jay » Sun Oct 01, 2017 10:27 am

I just looked at your panel and you are definitely getting meta data so you are using Icecast2 or SHOUTcast. Geolocation will require that you login using your credentials. If you gave your credentials already and the Listener panel is blank, restart Radio Toolbox, after the status bar says "Complete" go to your server. Select it. Now go to View in the menu bar and select Details. Now select the Listeners tab. If you see a login box, Radio Toolbox got the incorrect login information for your streaming server.
- Jay

Post Reply