RTB v2 not connecting to your end...

Ask questions, request features, or just complement us about our software and services.
CYBI
Posts: 9
Joined: Sat Jul 10, 2010 3:25 pm
Location: San Luis Obispo, CA
Contact:

RTB v2 not connecting to your end...

Post by CYBI »

Error: The underlying connection was closed: Could not establish trust relationship for the SSL/TLS secure channel.

It keeps shutting down for "unmet licensing..."

Please advise...
User avatar
Jay
Will work for food (Administrator)
Posts: 2967
Joined: Mon Jan 14, 2002 12:48 am
Location: Next Door
Contact:

Re: RTB v2 not connecting to your end...

Post by Jay »

What version of Windows are you running Radio Toolbox on?
- Jay
User avatar
Max
Posts: 143
Joined: Fri Oct 21, 2011 1:39 am

Re: RTB v2 not connecting to your end...

Post by Max »

What this is stating is your computer doesn't trust the certificate on our server. This certificate that the Radio Toolbox application is communicating with is a LetsEncrypt certificate. You can see a similar certificate in use here. If your using IE or Chrome it should say its not trusted because they use the OS certificate store. Firefox has its own certificate store that is separate so it'll probably say its trusted.

LetsEncrypt is a relatively new new root. However, their current intermediate certificates should be cross-signed by IdenTrust. An older root. So what this means is you need to update your computer's root certificate store. I don't know what operating system your using other than the likelihood of it being Windows. But normally the trusted root certificate store is updated by Windows update.
CYBI
Posts: 9
Joined: Sat Jul 10, 2010 3:25 pm
Location: San Luis Obispo, CA
Contact:

Re: RTB v2 not connecting to your end...

Post by CYBI »

Jay wrote:What version of Windows are you running Radio Toolbox on?
WIN XP....
User avatar
Max
Posts: 143
Joined: Fri Oct 21, 2011 1:39 am

Re: RTB v2 not connecting to your end...

Post by Max »

It appears Windows XP has support issues for LetsEncrypt Intermediate certificate. Info here.

We're looking into our options.
User avatar
Max
Posts: 143
Joined: Fri Oct 21, 2011 1:39 am

Re: RTB v2 not connecting to your end...

Post by Max »

We've gotten a new certificate from our previous provider.

Please check to see if RTB v2 works now.
CYBI
Posts: 9
Joined: Sat Jul 10, 2010 3:25 pm
Location: San Luis Obispo, CA
Contact:

Re: RTB v2 not connecting to your end...

Post by CYBI »

Max wrote:We've gotten a new certificate from our previous provider.

Please check to see if RTB v2 works now.
Looks good to go now.

Any word when RTB v2 will be able to pull detailed listener stats for SHOUTCAST v2?
CaptJamesTKirk
Posts: 1
Joined: Fri Jul 08, 2016 8:33 pm

Re: RTB v2 not connecting to your end...

Post by CaptJamesTKirk »

I have windows 10 pro 64 with all the latest updates. Getting the same error. Any ideas?
It just started today.
hdprene
Posts: 65
Joined: Thu Jul 30, 2015 9:27 am
Contact:

Re: RTB v2 not connecting to your end...

Post by hdprene »

which kind of streamserver are you guys using? I use shoutcast 2.x Nothing strange happens here.
User avatar
XABITECH
Posts: 2
Joined: Fri Feb 05, 2016 6:54 am

Re: RTB v2 not connecting to your end...

Post by XABITECH »

Hi RTB team, here in Ibiza, with windows 7 and SHOUTCast 2 servers is giving the same error since 6 AM also.

I'm checking my system certificates just in case.

Thanks for this amazing Tool!
hdprene
Posts: 65
Joined: Thu Jul 30, 2015 9:27 am
Contact:

Re: RTB v2 not connecting to your end...

Post by hdprene »

Still working Ok here but...
Activation status says Inactive! Signup for an account :cry:
User avatar
XABITECH
Posts: 2
Joined: Fri Feb 05, 2016 6:54 am

Re: RTB v2 not connecting to your end...

Post by XABITECH »

Thank you hdprene!

Here says that is activated and after a minute shuts down the app,
saying that is due to unmet licensing requirements.
User avatar
PlayRadio
Posts: 16
Joined: Tue Mar 17, 2009 4:00 pm
Location: Constanta - Romania
Contact:

Re: RTB v2 not connecting to your end...

Post by PlayRadio »

Same problem here. In 3 different locations and machines. RTB is shutting gown after a few minutes.
Looking for 90's dance and eurodance? Look no further. Listen to Play Radio.
geteel
Posts: 10
Joined: Wed Sep 21, 2016 4:20 am

Re: RTB v2 not connecting to your end...

Post by geteel »

Same problem here. RTB would stay up and running for two hours before throwing the error message. Today, the error message comes up just seconds after launching. Please help!
geteel
Posts: 10
Joined: Wed Sep 21, 2016 4:20 am

Re: RTB v2 not connecting to your end...

Post by geteel »

Screenshot
Attachments
rtb error.PNG
Post Reply